Londoni repülőjegy: fedezze fel a szigetország fővárosát!

Londoni repülőjegy: fedezze fel a szigetország fővárosát!Ha a szigetországról van szó, akkor sokaknak elsőként a külföldi munkavállalás jut eszükbe. Kétségtelen, hogy napjainkban minden korábbinál többen vállalnak munkát Londonban, így a város egyfajta olvasztótengellyé vált, és ma már számos nemzet szülöttei megtalálhatóak területén. Hazánk fiait elsősorban a jobb fizetések sarkallják arra, hogy néhány évet Londonban töltve alapozzák meg jövőjüket, de természetesen nem mehetünk el a város turisztikai vonzereje mellett sem. Londoni már csak azért is remek választásnak bizonyul, mert a város területén akár több hétre elegendő kikapcsolódási lehetőség várja a turistákat.

Történelmi múlt és a jelen kultúrája

A paravion.hu tapasztalatai is alátámasztják, hogy a londoni repülőjegy iránt érdeklődők egyaránt szeretnék felkeresni a város történelmi nevezetességeit, de ugyanakkor megtapasztalnák a London által napjainkban kínált szórakozási lehetőségeket és látványosságokat is. A Temze partján elterülő Parlament, valamint a hozzá tartozó Big Ben óratorony mellett a koronázó templom, a Westminsteri apátság is a város szimbólumainak számít. Ez utóbbi egyébként jelentős gótikus műemlék is, így az építészet iránt érdeklődők számára is különlegességgel bír. A Buckingham–palota a díszes őrségváltással, továbbá a történelem során már börtönként, palotaként, állatkertként és csillagvizsgálóként is funkcionáló London Tower szintén nem hiányozhatnak a felkeresendők sorából.

Mindezek mellett a modern felhőkarcolók és az éjszakai szórakozási lehetőségek szintén jelen vannak a város életében, így míg délelőtt a nevezetességeket járhatja sorra, addig késő délutántól már valamelyik bárban, vagy zenés szórakozóhelyen múlathatja az időt. A város üzleti negyede szintén megér egy sétát, hiszen olyan épületekkel találhatja szembe magát, melyeket filmekből már biztosan jól ismer, a rendezők ugyanis előszeretettel választják a multikulturális metropoliszt filmjeik helyszíneként. Londoni utazását tervezze meg napjait körültekintően, így biztosan minden Önt érdeklő látnivaló helyet kap majd programjai között!

British Múzeum: ahol a jelen és a múlt találkozik

Sir Hans Sloane hagyatékára épült a világ leghíresebb múzeuma, ahol nem csak páratlan múmiagyűjtemény található meg, de például a hieroglifák megfejtésének kulcsa, a rosettai kő is helyet kapott a British Múzeumban. A görög kultúra a Parthenon szobrokkal, a római idők például a Portland vázával, a korai Ur városa pedig a Kecske a bokorban névre hallgató műalkotással képviselteti magát. Természetesen az ókori emlékek sora ezzel korántsem ér véget, és már a londoni repülőjegy megvásárlásakor mindenképpen érdemes egy hosszabb napot szánni a múzeum felbecsülhetetlen értékű kincseinek felfedezésére.

London történelmi nevezetességei mellett annak kulturális és művészeti értékei is világszerte ismertek és híresek. A szigetországba látogatva a város szimbólumainak számító épületek felkeresése mellett töltsön el néhány órát a Hyde Parkban, vagy szálljon fel egy félórára a London Eye-ra, és csodálja meg a várost madártávlatból!

Mi a véleményed? Szólj hozzá Te is!

Loading Facebook Comments ...

Még nincsenek hozzászólások. Légy az első.

Vélemény, hozzászólás?

Nézd meg ezeket is:
Parkoljon kényelmesen a reptérnél!
Olcsó repülőjegy
Close